Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Çarşaflar Nasıl ve Ne Sıklıkta Yıkanmalı?

Çarşaflarımızı yıkamak hepimizin yapmamız gerektiğini bildiği bir şey, ancak çamaşır günü geldiğinde çoğumuz kendi kendimize “Gelecek hafta yıkayacağım” deriz. Bazıları için önümüzdeki hafta yılda sadece 2-3 kez geliyor. Ne yazık ki onlar için çarşaflar hızla evdeki en kirli maddelerden biri haline gelebiliyor ancak bu tarz ürünlerin düzenli olarak temizlenmesi ve sterilize edilmesi gerekir.

Bu rahatsız edici gerçek göz önüne alındığında, çarşaflarınızı ne sıklıkla yıkamalısınız? Çarşaflarınızı nasıl yıkayacağınıza başlamadan önce, yatak çarşaflarınızın yüzeyinin hemen altında ne tür şeylerin gizlendiğine dair kirli ayrıntılara girelim.

Neden Çarşaflarımızı Yıkamalıyız?

Yatakta uzanmak için çok zaman harcıyoruz, tam olarak hayatımızın yaklaşık üçte biri. Uyurken vücudumuz ter, tükürük, ölü deri hücreleri ve vücut yağları salgılar ve hepsi yatak çarşaflarımızda emilir. Dolayısıyla çarşaflarımız çok çabuk kirlenecek ve tozu, döküntüleri, bakterileri, mikropları ve diğer maddeleri temizleyebilmek için yıkanması gerekecek.

Her gün 30.000-40.000 ölü cilt hücresini kaybederiz. Yataklarımızla kurduğumuz sürekli temas ve bunun neden olduğu kaçınılmaz pul pul dökülme nedeniyle, bu cilt hücrelerinin çoğu çarşaflarımıza gömülecek. Ek olarak, ölü deri hücreleri bakteriler için tercih edilen besindir, bu nedenle yemek yemek için çarşaflarınıza gitmeleri muhtemeldir. Yani, sadece atıklarımız çarşaflarımıza girmiyor, aynı zamanda bakteriler de çarşaflarımızı evi kabul ediyorlar.

Çarşaflarınızı yeterince yıkamazsanız, orada yaşayan bakteriler cildinize aktarılır ve zaten orada yaşayan iyi bakterilere karşı bir dengesizlik yaratır.

Çarşaflarınızı ne sıklıkla yıkamalısınız?

Normal şartlar altında çarşaflarınızı ve yatak örtülerinizi en az haftada bir, tercihen haftada iki kez yıkamalısınız. Çarşaflarımızla aynı miktarda alerjen ve kalıntı taşıyabildikleri ve güvenli ve sağlıklı kalmaları için düzenli temizlik gerektirdikleri için yastıklar ve yastık kılıfları da her zaman çarşafla yıkanmalıdır. Ayrıca, yıkamak yastıklarınızı kabartmanıza ve daha uzun süre dayanmalarına yardımcı olabilir!

Çarşaflar Nasıl Yıkanır?

Aşağıda tipik çarşafların nasıl yıkanacağına dair bazı ipuçları bulabilirsiniz:

Hala çarşaflarınızı yıkamaya üşeniyorsanız bizi arayabilirsiniz. Çarşaflarınızı sizden teslim alır 1 gün içinde size tertemiz bir şekilde teslim edebiliriz.


Çarşaflarınızı haftada birkaç kez yıkamanız önerilse de, hayatın buna engel olabileceğini anlıyoruz. Bu sorunu çözmek için Mulberrys Garment Care, temizlik rutinlerinizi takip etmenize yardımcı olabilecek uygun bir yatak takımı ve çamaşırhane hizmetine sahiptir. Ek olarak, temiz çarşaflar elde etmek için parmağınızı bile kaldırmanıza (veya evinizden çıkmanıza!) Bile gerek kalmayacak şekilde teslim alma ve bırakma hizmetleri sunuyoruz. Bu bize bir kazan-kazan gibi geliyor!
Bu kaynak metin hakkında daha fazla bilgiEk çeviri bilgileri için kaynak metin gerekli
Geri bildirim gönder
Yan paneller