Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Deri Cüzdan Nasıl Temizlenir?

Deri Cüzdan Nasıl Temizlenir

Deri Cüzdan Temizlemek Mümkün mü?

Umarız aşağıda vereceğimiz adımlar deri cüzdanının nasıl temizlenmesi gerektiği hakkında sana fikir verecek ve yardımcı olacaktır.

Deri Türünü Belirle

Elinde bir deri cüzdan var, yıllarca onu kullandın, değiştirmek istemiyorsun. Genelde cüzdanlar sık değiştirilen ürünler değiller zaten ancak zaman geçtikçe hem kötü bir kokuya sahip olurlar hem de kötü ve pis görünürler. Temizlemeye geçmeden önce cüzdan gerçek deri mi yoksa suni deri mi bunu bilmen gerekiyor. Önce içindeki etiketten bunu anlayabilirsin, eğer etiketi söktüysen satın aldığın yerle iletişime geçebilirsin.

Derinin doğal karakterini ve rengini görebiliryosan bu analin boyalı bir deri olabilir. Bu tarz deriler esnek, yumuşak ve soğuktur. Deri gözenekli bir yapıya sahip olduğu için temizlerken dikkat etmen gerekebilir.

Deri, sırçalı deriyse ancak kaplanmış gibi görünüyorsa, genellikle yarı anilin deridir. Emin olmak için kontrol etmek için, tırnağınla yüzeyi hafifçe çiz. Rengi değişmiyorsa yarı anilin deridir.

Deri cüzdan kullanımla daha yumuşak hale geldiyse ve deri görünümü tutarlıysa, muhtemelen düzeltilmiş tahıl derisidir. Deri suni bir görünüme sahipse, muhtemelen kaplamalı bir deriye bakıyorsun.

Süet veya yumuşak cilalı deri normalde parçalı deri olarak tanımlanır. Bu malzeme, bir hayvan postunun alt katmanından yapılmıştır.

Doğru Deri Temizleyiciyi Kullanmak

Deri türünü belirlediğini varsayıyoruz ve artık sıra hangi temizleyiciği kullanacağımızda. Genellikle deri temizleyiciler su bazlı, alkol bazlı veya kimyasal bazlıdır. Aşağıda daha ayrıntılı bir şekilde inceleyelim.

Su Bazlı Deri Temizleyicileri

Su bazlı ürünler kiri keserek deri yüzeyinden uzaklaştırır. Su bazlı bir temizleyici genelde çoğu deri tipinde işe yarar. Bu tür bir ürün, derinin kararmasına sebep olmaz.

Alkol Bazlı Temizleyiciler

Eğer lekeler derinin içine kadar işlediyse ozaman bir alkol bazlı temizleyici işini görebilir. Ancak deri için özel olarak üretilmiş bir alkol bazlı temizleyici kullanmanı öneriyoruz. Bu tip ürünler yumuşak veya süet deriye zarar verebilir onun için cüzdanın farklı bölgelerinde önceden test etmen gerekir.

Gözenekli deriler üzerinde alkol bazlı temizleyiciler kullanmak geri dönülmez hasarlara yol açabilir. Deri türünden emin olmadan bu ürünü kullanmak biraz sıkıntılı bir durum.

Kimyasal Bazlı Deri Temizleyicileri

Deri temizlemek için genelde kullanılan materyal budur. Kuru Temizlemelerde de aynı ürünler kullanılır. Bu kimyasal solventler derinin içine işleyerek lekeleri çıkarır ve deriye zarar vermez. Ancak kullanım miktarı bu durumda çok önemlidir. Aksi taktirde derinin üzerinde beyaz sabun kalıntıları gibi lekeler bırakabilir.

Deri Cüzdanı Temizlemeye Başlayın

Deri temizleyiciyi uygulamadan önce derinin tamamen kuru olduğundan emin ol. Temizleyiciyi ince tabakalar halinde uygula. Derideki boyayı ovalayabileceğin için aşırıya kaçma. Ayrıca, çok fazla temizleyici malzemeyi kurutabilir.

Tüm deriyi temizleyip işlemeden önce temizleyiciyi dairesel hareketlerle ovala. Yine malzemeyi doyurma. Çok fazla temizleyici kullanmak yerine başka bir ince temizleyici katmanı uygulamak daha iyidir.

Alkol bazlı bir ürün kullanırsan, derin oldukça hızlı kurur. Temizleme işlemini tekrarlaman gerekip gerekmediğini değerlendirmek için derinin renginin dönmesini bekle.

Deri Temizliğinde Ne Kullanılmamalı?

Cüzdanını temizlemeye başlamadan önce hangi ürünlerin zarar verebileceğini bilmeli ve bu çözümleri kullanmaktan kaçınmalısın. Deriyi temizlerken nelerin kullanılmaması gerektiğine dair bazı örnekler:

Alkali temizleyici: Islak mediller gibi maddeler bozulmaya yol açacaktır. Bozulma genellikle yaşlanma sürecinin bir parçası olarak kabul edilirken, bu doğru değildir. Fazla alkali olan yanlış ürünü kullanmak deri malzemeye zarar verebilir ve zamanından önce bozulmasına neden olabilir.
Sabun bazlı alkali ürünler: Asidik bir pH, bir alkali pH ile temas ederse, nihai reaksiyon veya nihai sonuç, deri malzemenin zayıflamasıdır.
Bu nedenle, bir derinin pH’ına uygun deri temizleme ve bakım ürünleri bulman gerekir, bu da sabundan uzak durmak anlamına gelir.