Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Çikolata Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Çikolata lekesi halıdan nasıl çıkar halıya çikolara döküldü bostancı halı yıkama

Halınızda Çikolata Lekesi Gördüyseniz İşte Yapmanız Gerekenler

Halı Yıkama sektöründe genellikle lekeler için bir garanti verilmez. Halı yıkama firmalarının nihai hedefi halıyı temizlemek ve hijyenik hale getirmektir. Her halının kumaşı farklıdır ve halı kumaşlarında maalesef elbise kumaşlarında olduğu kadar rahat davranamıyoruz. Bu sebepten dolayı lekelerin çıkması zorlaşıyor. Ancak size çikolata lekeleri için yapmanız gerekenler hakkında kısa ve işe yarar bilgiler verebiliriz.

Herkesin bildiği gibi halılar bir evde en çok lekelenen eşyadır. Üzerinde yürüyen insanlardan dolayı ve evde yediğimiz yemeklerden içtiğimiz içeceklerden dolayı üzerlerinde birçok farklı leke barındırırlar. Bir halı kullanıma ne kadar maruz kalırsa üzerinde biriktirdiği lekelerin çeşitliliğide o kadar artacaktır.

Halıların en büyük düşmanı çocuklardır. Eğer çocuklarınız varsa halılarınızın lekelenme ihtimali artar. Bildiğiniz gibi çocuklar sadece oyun oynamak isterler ve halıyı pek önemsediklerini düşünmüyoruz bu sebepten dolayı çikolata ve çocuk birleşimi halıya çikolata lekesi olarak yansıyacaktır.

Şimdi gelelim bu gibi durumlarda halıdan nasıl çikolata lekesi çıkaracağınıza

1- Halı üzerinde çikolata lekesi gördüğünüz an harekete geçmelisiniz. Bir leke halıda ne kadar uzun süre beklerse çıkması da o kadar zor olacaktır.

2- Halıdan çikolata lekesi çıkarmanın ilk adımı fazla olan çikolatayı kazımaktır. Eğer çikolata sıvı halde ise o zaman büz küpleri yardımıyla çikolatanın donmasını sağlayın ve ondan sonra kazıma işlemine geçin.

3- Şimdi lekeye müdahale etmeniz için halı tipinizi öğrenmeniz gerekli. Yün, El halısı, Çin halısı gibi halılar fazla sudan dolayı zarar göreceğinden halı tipinizi bilmekte fayda var. Eğer halınızın cinsini bilmiyorsanız halı yıkama firmaları ile irtibata geçmenizi öneriyoruz.

4- Halınızın tipini bildiğinizi varsayarak bir sonraki adıma geçiyoruz ve bu adımda alkollü bir çözelti hazırlamanız gerekiyor. Bu çözeltiyi bir bez yardımı ile çikolata lekesinin üzerinde gezdirmemiz gerekli. Dikkat edin halınızın nasıl bir halı olduğundan emin değilseniz bu renk açılmalarına sebep olabilir.

5- Alkol çikolatanın yağını aldıktan sonra deterjanlı bir bezle çikolatalı alanları temizleyin.

6- Lekelerin dağılma ihtimaline karşı 30 cm2 alanı temizleyin ve bol su ile durulayın.

7- Duruladıktan sonra bu alanın üzerine temiz kuru bir bez koyun ve o bezin üzerine de suyu emmesi için bir ağırlık yerleştirin.

Bu adımlarda dikkat etmeniz gereken şey halınızın nasıl bir halı olduğu. Bostancı Halı Yıkama, Küçükyalı, Kozyatağı, Suadiye, Caddebostan, Erenköy, Altıntepe, Fenerbahçe mahallelerinden birinde yaşıyorsanız servis alanımız içindesiniz demektir. Buradan Halı Yıkama Fiyatlarımıza ulaşabilirsiniz. Halı yıkama ve Kuru temizleme hizmetlerimizden yararlanmanız için 0216 373 23 55 numaralı telefonu aramanız veya online sipariş vermeniz yeterli.