Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Hardal Lekesi Nasıl Çıkar?

hardal lekesi nasıl çıkar nasıl geçer ne çıkartır kumaştan gömlekten halıdan hardal lekesi çıkarmak

Giysilerden Hardal Lekesi Çıkarmak

Yazları hep eğlencelidir. Tatiller, plajlar, barbekü partileri, bol hamburgerli pizzalı günler. Tabi yanlarında olmazsa olmaz soslar. Hardalla bu etkinlikler içinde tanışabilirsin. En son ne zaman gömleğine hardal döktün?

Hardal çıkarılması en zor lekelerden biridir. Zerdeçal hardala sarı rengini verdiği için giysilerinizde sarı lekeler bırakabilir. Kalıcı bir lekeden kaçınmak için lekeye çabuk bir müdahale gerekebilir.

Peki Hardal lekesini ne çıkartır? Birçok insan hardal lekesini çıkarmak için amonyak kullanır. Acilen bir sabun veya temizlik ürünü ile müdahale etmeye çalışır ancak bu lekeyi dahada derinlere iter ve artık çıkması belki 2 kat zorlaşır. Herhangi bir temizlik kimyasalı kullanmadan önce yıkama etiketini kontrol etmende fayda var.

Taze Hardal Lekeleri

Taze hardal lekesi hemen silinmelidir. Silmekle ovalamak arasında fark var. Yumuşak bir havluyla sadece silmek yeterli olacaktır. Ovalandığında leke dahada derinlere iner.

Sildikten sonra yıkama etiketine bakılmalı, yani elinizdeki ürün acaba yıkanabilir mi? Yıkanabilir değilse acilen bir kuru temizleme’ye götürülmeli, yıkanabilir olmayan giysileri evde yıkamak kalıcı hasarlara sebep olabilir.

Eğer yıkanabilir bir ürünse lekenin üzerine biraz limon suyu dökebilirsin. Limon suyu ile müdahale ettiğin bölgeyei daha sonra bol soğuk suyla durulayabilirsin.

Eski Hardal Lekeleri

Daha eski hardal lekeleri kumaştan nasıl çıkar? veya beyaz gömlekten hardal lekesi çıkar mı?

Çıkma ihtimali var ancak önce lekenin tortusunu bir şekilde alman gerekiyor. Yani hardallı kısmı kazıyabilirsin.

Daha sonra 1 ölçek alkol ve 3 ölçek bulaşık sabunu işini görecektir. Yani bulaşık yıkamak için kullanılan o yeşil sabunlardan yarım tatlı kaşığı, yarım bardak su ve bir kaç damla beyaz sirke. Lekeli bölgenin altına bir bez yerleştir ve daha sonra oluşturduğun çözeltiyi lekeli bölgeye uygula. Yaklaşık 10 dakika beklemen yeterli.

10 Dakika sonra hardallı bölgeyi sıcak suyla temizleyebilirsin. Ardından ürün yıkanabilirse çamaşır makinesinde yıkayabilirsin. Yukarıdaki yöntemler işe yaramıyorsa hardal lekesi bulunan kıyafetinizi bize getirebilirsiniz.