Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Keten Elbise Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır

Keten Elbiseleri Temizlemek ve Kuru Temizleme

Keten Ütülemek

Keten Elbiseleri Yıkamak ve Ütülemek

Keten, temizlik ve bakım söz konusu olduğunda pamuk veya diğer malzemeler kadar kolay değildir. Aynı zamanda diğer kumaşlardan daha sık ütülenmeyi gerektirir. Ancak, bu sizi korkutmasın. Birkaç ipucu ve kullanışlı ürünlerle, evinizdeki tüm keten elbiselerin bakımı için gerekli bilgiye sahip olacaksınız. Böylece ketenin yumuşak, serin yapısının ve yazlık giysilerinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Leke Çıkarma

Elinizde bir masa örtüsü, çarşaf ya da keten elbise olsun. Bölgesel temizlik keteni uzun süre kullanmak ve temizlemek için en etkili yoldur. Ürün etiketi sadece kuru temizleme yapılabileceğini belirtiyorsa o zaman sizlere hizmet etmekten memnuniyet duyacağız. Ancak böyle bir ibare yoksa ürünü şimdi elinize alın ve lekeleri tek tek işaretleyin.

Lekeleri buldunuz artık onlardan kurtulma zamanı. Elbisenizi geniş ve temiz bir alanın üzerine yerleştirin, toz deterjanı lekeli bölgeye dökün ve ılık bir su ile lekenin yumuşamasını sağlayın. Sonra, elbisenizin orijinal rengini değiştirmeyecek kadar limon suyunu lekeli bölgeye temas ettirin. İsterseniz bir Ariel leke çıkarıcı veya başka bir güvenli leke çıkarıcı kullanabilirsiniz, ancak evinizde hali hazırda kullandığınız bir leke çıkarıcı varsa oda işinizi görecektir.

Toz deterjanın ve leke çıkarıcıların etki ettiği bölgeyi kontrol edin, lekeniz yumuşamaya başlamış olmalı artık bir çamaşır makinesinde narin elbiseler için bir programınız var ise elbisenizi normal yıkayabilirsiniz. Lekenin tamamen giderildiğinden emin olana kadar kurutma makinesini kullanmayın. Kurutucunun ısısı elbisede kalan lekelerin kalıcı hale gelmesine sebep olur.

Bu adımlardan sonra leke çıkmazsa, tekrar denemek yerine, profesyonel bir kuru temizleme hizmeti almak en iyisidir. Servis alanımız içindeyseniz size yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Düzenli Yıkama

Üretici tarafından özellikle belirtilmediği sürece, keten giysilerinizi kurutma makinesine atmanızı pek önermeyiz. Yukarıda lekenin keten kumaştan nasıl çıkarıldığını anlattık, ancak günlük temizlik sizin için evde kolayca yapılacak bir şey.

Bir makine kullanıyorsanız, en yumuşak programı ve soğuk veya ılık su kullanın. Kurutma da düşük bir ayarda yapılmalıdır. Sertleşmelerini önlemek için giysileri % 100 kuru olmadan önce çıkarın.

Çarşaflarınızı veya kıyafetlerinizi elle yıkamayı tercih ederseniz, soğuk veya ılık su tercih edin asla çok sıcak suda keten kumaş yıkamayın. Kalıcı kırışmaya veya gerilmeye neden olabileceğinden, giysiyi ezmeyin veya sıkmayın. Aynı sebeple kuruması için düz bir şekilde yatırın. Makinede veya elle yıkarken hafif bir deterjanı az bir miktarda kullanın.

Keten Kumaş Nasıl Ütülenir?

İnsanları keten almaktan veya kullanmaktan caydıran şeylerden biri de çok kolay kırışıyor olmalarıdır. Özellikle keten çarşaflar söz konusu olduğunda, ütü yapmak çileye dönüşebilir.

Bu tamamen anlaşılabilir bir şeydir ve eğer normalde ütü yapmayan biriyseniz keten çarşaflar sizin için iyi bir seçim olmayabilir. Ancak yinede keten ürünlerinizi ütülemenin bir kaç basit yolu var.

Kıyafetlerinizi bir kurutucuda kurutuyorsanız, tamamen kurumadan önce onları makineden çıkarmanız gerekir, bizce kurutma makinesi kullanmak yerine onları doğal ortamda kurutmanız daha yararlı olacaktır. Kurutma işleminden sonra ütüyü hemen yapmanız gerekir, böylelikle ürününüz daha az kırışık olacak ve hafif nemli olduğundan daha kolay ütülenecektir. Eğer kumaşınız fazla kuruysa sprey ile ıslatarak buharlı bir ütüyle ütü yapabilirsiniz.

Peçeteler, yastık kılıfları veya masa örtüleri için katlayarak ütü yapabilirsiniz. Zamanınız gerçekten kısaysa bu yöntem size zaman kazandıracaktır. Eğer hiç zamanınız yoksa keten yumuşaklığını hissetmek için en azından yastık kılıflarınızı ütüleyebilirsiniz.

İstanbul Anadolu yakasında oturuyorsanız ve bir yardım eli arıyorsanız Bostancı, Kozyatağı, Caddebostan, Fenerbahçe, Suadiye Kuru Temizleme hizmetinden yararlanmak için 0216 373 23 55 numaralı telefon veya internet sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçebilir online sipariş verebilirsiniz.