Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Kışlık Elbiseler Nasıl Temizlenip Saklanmalıdır?

Kışlık Elbiseler Nasıl Temizlenir Kozyatağı Kuru Temizleme

Tebrikler. Kışın soğuğundan ve montlarından kurtuldun. Artık sıcak havalar sonunda yaklaşıyor, şimdi dolabınıza yer açmanın zamanı geldi. Karanlık, yoğun kış kıyafetlerine “güle güle” deyin ve tuhaf, ilkbahar renkleri için “merhaba” deyin.

Fakat bir saniye!

Gelecek kışa kadar her şeyi bir kutuya atmayın. Kışlık kıyafetlerinizi doğru bir şekilde saklamak için zaman ayırın, ayırın ki gelecek yıl lekelenmiş ve garip kokuya sahip kışlık kıyafetleriniz olmasın.

Dolaba Kaldırmadan Önce Temizleyin

Pamuk, keten ve polyesterden yapılmış çamaşırları yıkayın. Temiz kuru yün, kaşmir, ipek ve suni ipekler için (mükemmel bir tavsiye; Piroğlu Kuru Temizleme). Zor göründüğünü biliyoruz, ama aylarca bu kıyafetleri düşünmeniz gerekmeyecek. Ancak, temiz kıyafetler lekesiz bir başlangıç sağlar. Kirli giysiler zamanla bozulur ve fazla kalmış vücut yağı renk bozulmasına neden olabilir ve istenmeyen böcek ve kokuları çekebilir. Evet, aynısını kışlık ayakkabı ve botlarınızla da yapmalısınız.

Pro İpucu: Giysilerinizi profesyonel olarak kuru temizleme, yıkamadan her zaman daha iyi bir seçenektir. Bunu yapmak, bir giysinin ömrünü uzatır, sararmayı önler ve genel olarak daha uygundur – stres yok, karışıklık yok.

Kışlık Giysilerinizi Katlayarak veya Askı ile Saklayın

Asmak ya da katlamak? Soru bu. Kaşmir ve yün gibi ürünler de dahil olmak üzere her zaman doğal elyaf kumaşları katlayın. Ayrıca akrilik ve poli elyaftan yapılmış giysileri katlayın. Kırışmayı önlemek için her bir parça arasında asitsiz doku kullanın. Bu malzemelerin asılması, istenmeyen gerilmelere neden olabilir. Kışlık Ceketleri, paltoları ve ipek ya da pamuk gibi kumaşları yastıklı ya da ahşap askılara asarak saklayın. Ancak asla deriyi katlamayın. Bunu yapmak kalıcı kırışıklıklara neden olabilir.

Pro ipucu: Asla plastik giysi torbasında çamaşır bırakmayın; bunun yerine pamuktan yapılmış olanları kullanın. Plastik torbalarda bırakılan giysiler nemi hapseder ve küflenmeyi arttırır. Pamuklu çantalar nefes almalarını sağlar.

Soğuk ve Karanlık Yerlere Kaldırın

Sezon dışı kışlık kıyafetleri kesinlikle garajda, bodrum katında veya tavan arasında saklamayın. Aşırı sıcaklıklar elyafın hasar görmesine neden olur. Kışlık elbiseleriniz güneşe maruz kalırsa muhtemelen renklerinde solma olacaktır. Kışlık giyim tarzınızı korumak için, kıyafetlerinizi serin, karanlık ve havalandırılan bir yerde saklayın.

Pro İpucu: Giysilerinizi yatağın altındaki plastik yorgan torbalarında saklamanızı öneririz.

Ve unutma, bazen baharda havalar soğuk olur. Bu yüzden, beklenmedik bir şekilde soğuk olması durumunda birkaç kışlık kıyafetin kolayca erişilebilir olduğundan emin olun.