Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Kıyafetlerimi Ne Sıklıkta Kuru Temizlemeye Vermeliyim?

Bu, birçok kişinin özel bakıma ihtiyaç duyan giysiler söz konusu olduğunda düşünmesi gereken bir soru. Kuru temizleyicilere ne sıklıkla gitmeli? İşin iyi yanı, her kullanımdan sonra kuru temizleyiciyi görmenize gerek kalmaması, böylece zamandan ve paradan tasarruf etmiş olursunuz.

Biz bu yola insanlığa hizmet ve daha yaşanılabilir bir dünya için çıktık, elbiselerinizi her gün bize verin para kazanalım mottosuyla değil. Şimdi, kuru temizleme kullanabilecek bazı genel şeylere ve bunların ne sıklıkta kullanıldığına bir bakalım.

Elbiseler İçin Kuru Temizleme

Gömlekler, bluzlar, abiye elbiseler veya özel günlerde kullandığınız elbiseler kısacası taze ve jilet gibi görünmesini istediğiniz kıyafetlerinizi her iki kullanımdan sonra kuru temizlemeye vermeniz veya kendiniz yıkamanız giysilerin kullanılabilirlik ömrü için iyi olacaktır.

Pantolon, ceket, kazak gibi daha ağır giysiler için su süre üç kullanımdan sonra olmalıdır. Her kullanımdan sonra bir pantolonu kuru temizlemeye vermek kumaş açısından bir zarar teşkil etmese de aile ekonominiz için yararlı olmaz gibi.

Ev Tekstili İçin Kuru Temizleme

Bildiğiniz gibi kıyafetler kuru temizleyicilere götürebileceğiniz tek şey değil. Evin etrafında, sizin de göz önünde bulundurmadığınız bazı eşyalar var. Bunlara yastıklar, nevresim, yorgan ve yatak örtüleri dahildir. Zamanla bunlar toz ve kir toplayabilir ve gözden kaçırması kolaydır. Bunların çoğu, büyüklüklerinden dolayı evde temizlenmesi zordur yani eğer 17 kg bir makineniz yoksa. Böylece çamaşır makinesine sığdıramazsanız veya hassas bir ürün ise yine yıkamaktan çekinebilirsiniz, Bu tarz ürünler 3 – 4 ayda bir kuru temizlemeye vermeniz gereken ürünlerdir. Perdeler ve tüller için durum daha kolay. Müşterilerimizin kuru temizleme kullanma alışkanlıklara bakarak her yaz bunları temizlemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Tabi buradaki en önemli unsur zaman, eğer perde, yorgan, tül gibi eşyaları yıkamak ve ütülemekten başka yapacağınız daha önemli işler varsa bu ürünleri bir kuru temizlemeciye vermeniz daha faydalı olacaktır.

Eğer tüm bu ürünleri belli bir plana göre kuru temizlemeye verirseniz hem sizin için daha ekonomik olacak hem de elbiseleriniz her zaman şık ve jilet gibi bir görünüme kavuşacaktır.

Ne sıklıkta halılarımı yıkatmalıyım sorusunun cevabı için sizi şöyle alalım > Halıların Yıkanma Zamanı Geldiği Nasıl Anlaşılır?

Suadiye Kuru Temizleme, Kozyatağı Kuru Temizleme