Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Kuru Temizleme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Altıntepe fındıklı bostancı kuru temizleme nedir nasıl yapılır

Kuru Temizleme Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kuru Temizleme hakkında insanların sormak istediği bir çok soru vardır. Bunların başında kuru temizlemenin elbiseleri ne kadar etkili ve nasıl temizlediği gelir. Aşağıda kuru temizleme hakkında en çok sorulan soruları sizin için cevapladık.

Kuru Temizleme Nedir? Nasıl Çalışır?

Kuru temizleme, solvent kullanarak tekstil ürünlerini temizleyen bir sistemdir. Teknik olarak, ıslak yıkama (çamaşır yıkama) ile aynıdır ancak sabun ve su kullanmak yerine, temizleme solventleri kullanılır.

Kuru Temizleme Lekeleri Giderir mi?

Evet, çoğu zaman kuru temizleme lekeleri giderir. Ancak, bu ne tür bir leke olduğuna ve lekenin ne zamandan beri orada olduğuna bağlıdır. Örneğin çamaşır suyu değmiş siyah bir pantolonunuz için maalesef yapacak pek bir şey yoktur.

Kuru Temizleme Virüsleri Öldürür mü?

Evet. Solventler elbiselerinize derinlemesine nüfuz ederek virüs, mikrop ve bakterileri öldürebilirler. Ayrıca kuru temizleme makinesinin yüksek buhar ve ısısı ortada hiç virüs ve bakteri bırakmayacaktır.

Kuru Temizleme Yıkamadan Daha mı iyi?

Bu, sahip olduğunuz kumaşın türüne bağlıdır. Yıkama etiketinde her zaman yıkama talimatı gösterilmekte olup, elbisenizi temizlerken en iyi seçenek orada belirtilir. Genellikle en iyi yöntem bu yıkama etiketlerine uymak olacaktır.

Kuru Temizleme Ne Kadar Sürer?

Genel olarak, kuru temizleme işlemi yani elbiselerinizi teslim almanız 6-48 saat sürer. Bu kadar uzun sürmesinin sebebi el ve pres ütüler ile elbiselerinizin size mükemmel bir şekilde ulaşmasını sağlamamızdır. Daha sonra elbiseleriniz askı ve poşet ile paketlenir ve teslime hazır hale gelir. Piroğlu Kuru Temizleme ile kuru temizleme işlemi, yastık ve nevresim gibi bazı ev eşyaları için 12 saate, ev ve yatak malzemeleri için 48 saate kadar sürebilir.

Kuru Temizleme Kıyafetleri Küçültür mü?

Hayır. Kuru temizleme işleminde su kullanılmadığından elbiselerinizin boyutunda herhangi bir değişiklik olmaz.

Kuru Temizleme Kokuyu Giderir mi?

Bu, kokunun ne kadar güçlü olduğuna bağlıdır. Kuru temizleme, kir ve bakterilerin giderilmesinde etkilidir, ancak bazen kokunun giderilmesinde etkili olmayabilir.

Kuru Temizleme Güvenli midir?

Evet. Artık çevre ve cilt için güvenli olan sıvı co2 gibi çevre dostu temizlik çözeltileri kullanan pek çok kuru temizleyici var.

Sadece Kuru Temizleme İzni Olan Elbiseler Su ile Yıkanır mı?

Cevabımız hayır olacaktır. Eğer yıkama talimatlarında sadece kuru temizleme yapılabilir ibaresini görüyorsanız o kumaşı su ile yıkamak elbisenizin şeklinin bozulmasına veya başka hasarlara sebep olacaktır. Ürünlerinizin garanti kapsamından çıkmaması için mutlaka yıkama talimatlarını takip etmelisiniz.

Evde Kuru Temizleme Yapılabilir mi?

Şaşırtıcı belki ancak cevabımız evet. Gerekli malzemeleri satın alarak ve bir kuru temizleme makinesi edinerek evde kuru temizleme yapabilirsiniz. Ancak bu çok maliyetli olacağından bir size bir kuru temizlemeci ile çalışmanızı öneriyoruz.