Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Kuru Temizleme ve Yıkama Tavsiyelerimiz

Yıkama ve Kuru Temizlemeye gelince, giysi bakım uzmanları olarak, gerçekten her türlü senaryoyu gördük. Elbiselere şarap dökülüyor, beyaz çamaşırlarda yiyecek lekeleri oluyor, gömleklerde mürekkep ve yaz şortlarında ot lekeleri var. Eğer giydiyseniz, sevdiyseniz ve kirlettiyseniz, temizledik. 40 yılı aşkın deneyimimiz sayesinde, kıyafetlere bakmak hakkında bir iki tavsiye verebilir duruma geldik.

İstanbul’un en eski kuru temizleme işletmesi olarak, gerçekten giysi bakım uzmanı olduğumuzu söylemek abartı sayılmaz. Her giysi zarif bir gelinlik değildir, her gömlek lüks bir ipek bluz değildir, her ceket yünden yapılmamıştır. Bu, müşterilerimizin bir çok farklı giysileri ve farklı bakım yolları olduğunu gösterir. Yıllar geçtikçe, burada Piroğlu Kuru Temizleme blog sayfasında yıkama etiketlerinin anlamlarını ve doğru elbise bakımını anlattık ve şimdi bunları kolayca referans için tek bir yerde topladık!

Bir Yıkama Etiketi Nasıl Okunur?

Ev çamaşır makinelerinde standart yıkamalar çorap ve çarşaflar için harika olabilir, ancak ipek gömleğinize spor salonundaki çoraplarla aynı şekilde davranır mısınız? Cevap muhtemelen Hayır olacaktır.

Bir tekstil ürününü yıkama için başlamak gereken yer, her giysideki kıyafet bakım etiketleridir. Etiketler giyim eşyalarında kullanılan malzemeler hakkında bilgi verirler, ancak daha da önemlisi önerilen giyim bakımının gizli anahtarını tutarlar. Çoğu insan yıkama, kuru temizleme, ütüleme sembollerini bilir, ama bunlar dışındaki her şey, kırmanız gereken gizemli bir kod gibi hissedebilir.

Elde yıkama gerçekten gerekli mi?

Sadece elde yıkama” kelimenin tam anlamıyla kıyafetlerinizi bir lavaboda ya da küvette sabunla yıkamanız gerektiği anlamına mı geliyor? Neyse ki hayır.

Elde yıkama, mümkün olduğunca nazikçe ve narin yıkama anlamına gelir; bu nedenle, isterseniz, o elbisenizi lavaboda yıkayabilirsiniz veya daha yeni bir makineniz varsa, el yıkama için oradan da bir seçim yapılabilir. Bu program elbiselerin çalkalanması ve birkaç dakikada bir dinlenmelerine izin verilmesi arasında geçiş yaparak, mümkün olan en yavaş döngü olacaktır.

Peki Islak Temizlik?

Kanmayın, “ıslak temizlik” her hafta çamaşır odanızda yaptığınızla aynı değildir. Islak temizleme aslında bir iki şey hakkında bildiğimiz özel bir giysi bakım tekniğidir. Kıyafetiniz için önerilen yıkama şekli ıslak temizleme ise, bakım etiketinde daire içinde W harfi bulunur.

Su ve toksik olmayan biyolojik deterjanlar kullanıldığında, narin programlardan çok, hatta elde yıkamadan daha naziktir. Eğer sadece elde yıkama etiketi olan bir elbiseye sahipseniz o zaman ıslak temizleme düşünmemeniz gerekir!

Harika bir haber şu ki, biz yalnızca Bostancı, Kozyatağı, Suadiye, Caddebostan, Fenerbahçe bölgelerinde hizmet veren bir Kuru Temizlemeci değiliz ; Biz aynı zamanda mahallenizin ıslak temizleyicileriyiz!

Evcil Hayvanlar ve Çamaşır Yıkama

Evcil hayvanlarıyla yaşayan herkes, kürklü dostlarımızın gitmek istedikleri her yere gitme eğiliminde olduklarını bilir. Evcil hayvan dostu bir ev için en büyük çamaşır yıkama tavsiyemiz mi?

Evcil hayvanlarınız varsa ve onları yatağınıza yatırırsanız, çarşaflarınızı ve yorganlarınızı evcil hayvanlarınız olmadan iki kez yıkayın. Her 5 günde bir olmasa da en az haftada bir kez konuşuyoruz. Tüy ve kepek hava kalitesini etkileyebilir ve siz uyurken gerçekten nefes almak istemezsiniz.

Hızlı çamaşır yıkama ipuçları

Belirli bir giysi hakkında şüpheniz varsa veya bakım etiketinde kuru temizleme, ıslak yıkama ve hatta el yıkama önerileri varsa, en yakın Piroğlu Kuru Temizleme ile iletişime geçin. Ayrıca zamanı çok değerli müşterilerimiz için Kadıköy, Ataşehir ve Maltepe bölgelerinde ücretsiz teslim alma ve teslimat hizmeti sunuyoruz.