Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Temiz Halıların Sağlığa Faydaları

bostanci-hali-yikama-piroglu-kozyatagi-suadiye-kucukyali-temizleme

bostanci-hali-yikama-piroglu-kozyatagi-suadiye-kucukyali-temizleme

Temiz Halılar ve Sağlıklı Yaşam

Halı Yıkama sadece halıların daha temiz görünmesini sağlamak için değildir. Halılar yıkandığında daha hijyenik olurlar ve buda sağlığınızı olumlu yönde etkiler. Halılarınız 1 yıl boyunca bir çok bakteri ve mikrobu içerisinde barındırırlar bu sebepten dolayı temiz halı daha sağlıklı bir yaşam demektir.

Kapalı bir ortamda bulunan hava dış ortamda bulunan havadan bilimsel olarak daha kirlidir. Bu da kapalı alanlardaki havanın açığa çıkarılıp temizlenmesi gerektiği anlamına gelir. Yorganlarda ve halılarda yapılan havalandırma işlemi bunun içindir. Arabalar dahil kapalı alanlardaki havanın kirlenmemesi için hava filtreleri kullanılır. Aslında halılarda evlerimizdeki hava filtreleridir. Halılar kapalı alanlarda yani evlerimizde bulunur ve evi havalandırmamız halının filtrelediği kiri temizleyemez bunun için hemen hemen her evde elektrikli süpürge bulunur. Ancak elektrikli süpürgeler biriken tozu ve poleni alsalar dahi halıda oluşan bakteri ve mikropları temizleyemezler.

Halınızı düzenli olarak temizletmek sağlınız için çok önemlidir. Halılarınızı yıkatma sıklığınız halınızın türüne ve kullandığınız yere göre değişiklik gösterebilir. Örneğin bir restoranda veya bir işletmede kullanılan halı bir gün içinde daha fazla kullanıma maruz kalacağından ayda bir kez düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Daha az kullanıma maruz kalınan halılar 3 ayda bir veya 6 ayda bir yıkanabilirler ancak bundan fazlası sağlık için tehdit oluşturacaktır.

Evlerimizde kullandığımız halılar iş yerlerinde kullanılanlar kadar kullanıma maruz kalmasalar da eğer alerjiniz var ise 6 ayda bir yıkatmanız gerekebilir. Ancak genel olarak ev halıları her yıl en az bir kere düzenli olarak yıkanmalıdır.

Bostancı, Küçükyalı, Kozyatağı, Suadiye, Altıntepe, Caddebostan mahallelerinden birinde yaşıyorsanız servis alanımızın içindesiniz demektir. 0216 373 23 55 numaralı telefondan veya online sipariş butonu işe siparişinizi verebilir ücretsiz servis ile halı yıkama hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Buradan Bostancı Halı Yıkama fiyatlarımıza göz atabilirisiniz.