Site icon Piroglu Kuru Temizleme | Bostancı Kuru Temizleme

Tuz Lekesi Nasıl Çıkar?

tuz lekesi nasil cikar

Genelde lekeler denince akla, makyaj, şarap, boya, yağ, mürekkep, veya yiyecek içecek lekeleri geliyor. Tuz akla son gelen lekeler arasında. Ancak tuz çoğunlukla elbiselerde leke yapar ve bekletildiği sürece kumaşa zarar verir. Özellikle kışın karlı yollarda yürürken belediyenin döktüğü tuzlar pantolon paçalarında tahribata yol açabilir. Tuz lekeleri çıkarılması kolay lekelerden değillerdir. İşte pantolonlardan tuz lekesi çıkarmak için bazı ipuçları.

Önce Yıkama Etiketini Kontrol Edin

Tuz lekelerine veya herhangi başka bir lekeye müdahale etmeden önce yıkama etiketini iyice okuduğunuzdan emin olun. Çünkü bazı çamaşırlar yıkanamaz veya üzerlerinde herhangi bir leke çıkarıcı kimyasal uygulanması kötü sonuçlar doğurabilir. Bu sebepten dolayı her elbiseyi yıkamadan önce lütfen yıkama etiketini kontrol edin.

Sirke Yöntemi

Bazı tuz lekeleri evinizde deneyebileceğiniz bir sirke karışımı ile çıkarılabilir. Tuz lekesi ile karşılaştığınızda bu metodu uygulayabilirsiniz.

Tüm bunlar elinizde varsa tuz lekesini çıkarmak için şu adımları uygulayabilirsiniz.

  1. Pantolonun tuz lekesi olan bölgesini soğuk suyla yıkayın.
  2. Suyun çözemediği tuz kalıntıları için fırçayı kullanın.
  3. Pantolonunuzu normal deterjan ile normal programda makinede yıkayın.
  4. Pantolon yıkandıktan sonra 1 litre suya 1 çorba kaşığı sirke karıştırın ve lekeli bölgeye nemli bez ile uygulayın.
  5. Tuz lekelerini sirkeye batırılmış bez ile temizledikten sonra pantolonu tekrar yıkayın.

Başarısız olmak hiç denememekten iyidir.

Eğer evde uyguladığınız sirkeli yöntem işe yaramadıysa tuz lekesi olan giysileri bize gönderebilirsiniz. Piroğlu Kuru Temizle, Suadiye kuru temizleme ve kozyatağı kuru temizleme bölgelerinde ücretsiz teslimat hizmeti sağlar. Yani siz evinizde otururken 1 gün içinde giysileriniz teslim alınır ve tertemiz teslim edilir.

Online sipariş ve kapıda ödeme sistemiyle daha hızlı kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz.